ServerplassServerplass
Dette er den lagringsplass du har til disposisjon på ditt webhotell. Våre webhotell er generelt meget romslige og selv vår minste løsning, web-standard, vil for mange være tilstrekkelige. Har du imidlertid planer om å legge ut store mengder bilder eller video, kan det lønne seg å se på et av våre større alternativer. Vårt web-large er kanskje noe av det aller største man får når det gjelder lagringsplass for vanlige webhotell i Norge i dag!

SubdomeneSubdomener
Den delen av en nettadresse som står til venstre for selve domenenavnet kalles et subdomene. Eksempelvis vil 'support' i adressen 'support.egoria.no' være å anse som et subdomene. Våre webhotell har som standard støtte for et stort antall subdomener, og flere kan kjøpes for et lite tillegg i pris.

mysqlMySQL databaser
Databaser er nødvendige dersom du ønsker å installere programvare som for eksempel diskusjonsforum, blogg, nettbutikk eller liknende. Alle våre webhotell har selvfølgelig full støtte for databaser!

epostE-postkontoer
Antallet e-postkontoer som kan opprettes på ditt webhotell hos oss. Du kan angi hvor stor lagringsplass hver e-postkonto skal ha, samt passordbeskytte innholdet i denne.

E-postaliasE-postalias
Dette er en e-postadresse som har som eneste oppgave å ta i mot e-post og videresende den til en annen adresse. Eks: Dersom en person med e-postadressen 'per.hansen@minhjemmeside.no' ønsker en kortere e-postadresse, kan dette løses ved å opprette et e-postalias med navn 'per@minhjemmeside.no'. All e-post sendt til aliaset vil da bli videresendt til den "egentlige" e-postadressen.

webmailWebmail med kalender og oppgavelister
Webmail er en e-postleser som du kan nå gjennom en hvilken som helst nettleser. Dette kan være spesielt nyttig dersom du ønsker å sjekke e-post når du ikke sitter foran din faste datamaskin. Typiske bruksområder på reise, sjekk av jobbposten hjemmefra osv. Noen av våre kunder benytter faktisk utelukkende webmail, og har all e-post liggende på våre servere!

Vår webmail har for øvrig også støtte for kalender og oppgavelister, noe som gjør den velegnet til planleggingsverktøy som du har tilgang til overalt hvor internett finnes tilgjengelig!

H-SphereProfesjonelt kontrollpanel
Som webhotellkunde vil du få tilgang til et kontrollpanel hvor du kan styre alle funksjoner for ditt webhotell. Kontrollpanelet når du gjennom din nettleser, og her vil du blant annet kunne installere programvare, opprette e-postadresser, subdomener, passordbeskytte nettsider og mye mer!

autoscriptAutomatisk installasjon av programvare
Vi har gjort det enkelt for deg å sette opp programvare på ditt nettsted! Med noen få tastetrykk kan du nå installere for eksempel diskusjonsforum, kontaktskjema, blogg, webkalender og mye mer! Et tyvetalls programmer finnes tilgjengelig for umiddelbar installasjon gjennom ditt kontrollpanel.

statistikkDetaljert besøksstatistikk
Med vår detaljerte besøksstatistikk vil du enkelt kunne få oversikt over all trafikk som har vært på ditt nettsted, når som helst. Statistikken oppdateres en gang i døgnet - du har alltid tilgang til fersk informasjon!

FTPFTP-tilgang
Opplasting av nettsider og filer til ditt webhotell gjøres via FTP, som er den mest utbredte måten for publisering av nettsider. De aller fleste programmer for utforming av hjemmesider har i dag innebygget støtte for FTP - det gjør det raskt og enkelt å komme i gang med opplasting til ditt webhotell hos oss!

Front Page Server ExtensionsStøtte for Front Page Server Extensions
Microsoft har kunngjort at denne standarden ikke lenger er støttet, og vil derfor om kort tid utgå fra tjenestespesifikasjonen fra våre webhotell. Enn så lenge så er det imidlertid mulig å laste opp filer via denne standarden. Når støtten oppheves vil det fremdeles være mulig å laste opp nettsider laget i Microsoft Front Page via et vanlig FTP-program.

PHPStøtte for PHP
Våre webhotell har full støtte for det populære scriptspråket PHP, som benyttes dersom man ønsker å lage dynamiske og interaktive nettsider. PHP er den aller mest utbredte standarden på området, og et selvsagt valg for mange utviklere!

SSIStøtte for Server Side Includes
Våre servere har støtte for SSI, hvilket betyr at det er mulig å inkludere en html-fil i en eller flere andre. Dette er nyttig for eksempel dersom man ønsker å ha en topp- eller bunntekst på sine nettsider som regelmessig oppdateres. Da legger man den faste teksten i én enkelt fil, så inkluderer man en henvisning til denne filen i alle nettsider. Når topp- eller bunnteksten skal oppdateres, holder det å oppdatere én enkelt fil, og endringene vil være synlige overalt på ditt nettsted.

Passordbeskyttelse av nettsiderStøtte for passordbeskyttelse av nettsider
Ønsker du å begrense hele eller deler av ditt nettsted til en gruppe brukere? Det kan enkelt gjøres ved passordbeskyttelse. Slik beskyttelse kan settes opp enten via vårt kontrollpanel, eller ved hjelp av egenproduserte .htaccess filer (for avanserte brukere).

phpMyAdminphpMyAdmin databaseverktøy
phpMyAdmin er et verktøy for å få enkel oversikt over alle dine databaser og innholdet i disse gjennom din nettleser. Ved hjelp av dette verktøyet kan man også laste opp filer til databasen, ta backup og kjøre avanserte spørringer.

LinuxStabile Linux-baserte servere
Alle våre servere kjører Linux-baserte operativsystemer. Dette sikrer god støtte for blant annet PHP-script, men viktigst er at det er en plattform med høy driftssikkerhet.

Servere i NorgeServere plassert i Norge
Servernes plassering har avgjørende betydning for hvor rask tjenesten oppleves. Litt forenklet kan man si at jo "nærmere" serverparken er plassert i forhold til hvor du befinner deg, jo raskere vil det normalt gå å laste nettsider, e-post, bilder osv. For norske kunder vil det derfor oftest være å foretrekke at serverne nettsider og e-post ligger på er plassert i Norge.

24x7 overvåking24x7 server og nettverksovervåking
Våre servere overvåkes både med med både interne og eksterne overvåkingssystemer. Dersom det er tilløp til, eller har oppstått et problem, vil våre interne systemer registrere dette. Basert på typen problemstilling har vi helautomatiserte prosedyrer for å rette feil, aller helst før dem oppstår.

I de tilfeller hvor et problem oppstår og det ikke kan løses av våre automatiserte systemer, vil det være teknikere på døgnvakt som ser nærmere på forholdet og starter feilretting. Når vi sier 24x7 overvåking, så er det nettopp det vi mener!

Som om ikke det var nok, har vi også ekstern overvåking - altså overvåking av tilgjengeligheten for den enkelte server fra ulike steder i verden. På denne måten vet vi med sikkerhet ikke bare om våre servere faktisk er oppe og går, også dersom det foreligger problemer med forbindelsen til enkelte steder på internett, for eksempel forbindelsen fra Norge til USA eller England. Selv om sistnevnte forhold oftest er utenfor vår kontroll, er det nyttig informasjon dersom problemet vedvarer og f. eks. kunder på ferie kontakter kundeservice.